Σκοπός της συγκεκριμένης διάλεξης είναι να παρουσιάσει τις βασικές μεθοδολογικές προσεγγίσεις στη σύγχρονη διατροφική έρευνα. Δεν έχει σκοπό να περιγράψει βιοαναλυτικές τεχνικές – άλλωστε αυτές έχουν περιγραφεί στις άλλες ενότητες – αλλά να εξηγήσει πως αυτές χρησιμοποιούνται σήμερα για να απαντήσουν σε διατροφικά ερωτήματα. Η διάλεξη φιλοδοξεί να μην παραμείνει στα στενά πλαίσια των εργαστηριακών πειραματικών τεχνικών αλλά να περιγράψει γενικότερα τα μεθοδολογικά εργαλεία που έχει σήμερα ο ερευνητής της διατροφής, να τονίσει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τους, ξεκινώντας από το κύτταρο και καταλήγοντας στον άνθρωπο. Στα επιμέρους κεφάλαια θα παραθέτονται δημοσιεύσεις από τη σύγχρονη βιβλιογραφία και το αντίστοιχο link της περίληψης. Οι δημοσιεύσεις αυτές είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα των μεθοδολογικών προσεγγίσεων που αναφέρονται στα κεφάλαια
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Το πρόγραμμα συνδιοργανώθηκε από τα Τμήματα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας Παν. Θεσσαλίας, Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής Χαροκόπειου Παν. Αθηνών και Φαρμακευτικής Παν. Πατρών)
Δια Βίου Εκπαίδευση και Κατάρτιση, Ανώτατη Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση (ΑΕΙ)
Typical Age Range
18+
Notes
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σχολή Επιστημών Υγείας. Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας. Διαλέξεις για το Πρόγραμμα δια βίου μάθησης ΑΕΙ για την επικαιροποίηση γνώσεων αποφοίτων ΑΕΙ (ΠΕΓΑ) «Οι σύγχρονες τεχνικές βιο-ανάλυσης στην υγεία, τη γεωργία, το περιβάλλον και τη διατροφή» - Ενότητα 3: Σύγχρονες τεχνικές βιο-ανάλυσης στη διατροφή