Η ανάγκη για ιχνηλασιμότητα της Κορινθιακής σταφίδας «Βοστίτσα» προέκυψε ως απόρροια της απαίτησης πελατών αφ’ ενός και της απαίτησης Ευρωπαϊκών κανονισμών και συστημάτων ποιότητας. Αφορά στην παρακολούθηση του προϊόντος από την παραλαβή του έως τη συσκευασία του και της συσχέτισης ενός τελικού προϊόντος με μία συγκεκριμένη παρτίδα και αγρόκτημα/ παραγωγό. Η παρακολούθηση είναι σχετικά πολύπλοκη γιατί εμπλέκονται χιλιάδες παραγωγοί και διαφορετικές παρτίδες. Η εφαρμογή του συστήματος έγινε για πρώτη φορά το 2002 και έχει δοκιμασθεί στην πράξη. Έχει γραφεί ειδικό λογισμικό για την παρακολούθηση της διαδικασίας.
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Το πρόγραμμα συνδιοργανώθηκε από τα Τμήματα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας Παν. Θεσσαλίας, Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής Χαροκόπειου Παν. Αθηνών και Φαρμακευτικής Παν. Πατρών)
Δια Βίου Εκπαίδευση και Κατάρτιση, Ανώτατη Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση (ΑΕΙ)
Typical Age Range
18+
Notes
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σχολή Επιστημών Υγείας. Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας. Διαλέξεις για το Πρόγραμμα δια βίου μάθησης ΑΕΙ για την επικαιροποίηση γνώσεων αποφοίτων ΑΕΙ (ΠΕΓΑ) «Οι σύγχρονες τεχνικές βιο-ανάλυσης στην υγεία, τη γεωργία, το περιβάλλον και τη διατροφή» - Ενότητα 3: Σύγχρονες τεχνικές βιο-ανάλυσης στη διατροφή